Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Soep
  5. Soep

Soep

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2002

Ingrediënten 4 personen


-1 kg mosselen
-sap van 1 citroen
-1/4 l witte wijn
-zout
-3 uien
-1 teen knoflook
-200 g soepgroente
-4 eetlepels olie
-1 l warme visbouillon
-1 th lepel paprikapoeder (sharf)
-1 mespunt saffraan
-70 g tomatenpuree
-250 g gamba's
-750 g visfilets van diverse vissoorten (tong;schol;kabeljoauw...)
-sap 1 citroen
-2 eetlepels bloem; 5 eetlepels water
-zout en vers gemalen witte peper



Stortebeker was een vagebond die zo veel van vissoep hield, dat dit gerecht zijn naam heeft (mosselen,gamba's,...ongelooflijk lekker)

Ontdek meer:

Voorbereiding

-mosselen schoonmaken en alleen de gesloten mosselen gebruiken
-doe ze in een pan met het citroensap en de witte wijn, wat zout en peper erover en aan de kook laten komen
-als de mosselen open zijn, ze met een schuimspaan uithalen en uit hun schelp halen
-hou de mosselen warm
-hak de uien en de look fijn
-snij de schoongemaakte soepgroente klein

Bereidingswijze

-verhit de olie in een grote pan en de uien, look en soepgroente 5 min hierin fruiten
-al roerend het gezeefde kookvocht van de mosselen de visbouillon erbij roeren
-kruiden met paprikapoeder,saffraan en tomatenpuree
-laat 15 min zachtjes koken
-de diverse visfilets in stukjes van 2 cm snijden en bedruppelen met citroensap
-zet dit 10 min opzij
-de vis in de soep met de gamba's en laten gaar worden
-doe de mosselen er op het laatst bij en laat ze warm worden
-bloem aanmaken met koud water en hiermee de soep licht binden
-bijkruiden met peper en heet serveren in een soepterrine

Serveertip

Geef er knapperig vers en krokant stokbrood bij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top