1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. KERRIEBLOEMKOOL MET PETERSELIERIJST

KERRIEBLOEMKOOL MET PETERSELIERIJST

  • , Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1,25 dl olie
1 tl geraspte verse gember
1 geperst knoflookteentje
0,5 tl gemalen kurkuma
0,5 tl gele mosterd
0,25 tl cayennepeper
1 middel bloemkooltje gewassen en in roosjes
3 dl kruidenbouillon
1 kop diepvrieserwten
2 rijpe tomaten in stukjes gesneden
3 el gehakte verse peterselie
0,5 kop geroosterde noten
voor de rijst:
1,5 kop snelkokende bruine rijst
1 bosje peterselie
1,5 el citroenschil



VOOR 4 PERSONENEN IS HET HEEL VEEL!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rijst gaar koken en afgietenb(, de rest van de ingredienten toevoegen.)
de gember fruiten samen met de knoflook en de kruiden. de bloemkool een bouillon toevoegen, dit in ca. 10 min gaar koken.
de erwten, tomaat,peterselie erdoor roeren. de erwten hebben ca. 5 min nodig om te garen. de noten toevoegen.

Serveertip

De rijst op een schaal verdelen en hier het bloemkoolmengsel over verdelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiajanssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiajanssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top