1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Joodse keuken
  5. Zalmpate

Zalmpate

Door: dirkje54

  • Joods, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-08-2002

Ingrediënten 4 personen


125 gram rauwe zalm, 1 dl droge witte wijn, 100 gram boter/margarine, 125 gram gerookte zalm, 1 eetl. cognac(Isr.), peper, citroensap, 2 dl creme fraiche (kosher) of kwark/yoghurt, 2 dl slagroom



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pocheer de rauwe zalm 2 minuten in de wijn, dan laten uitlekken. Boter smelten, uitgelekte zalm toevoegen en dan de gesnipperde gerookte zalm erbij doen. Verwarmen, peper, citroensap en cognac erbij. Laten afkoelen. Dan met de creme fraiche in de blender mixen en op het laatst de stijfgeslagen room door de massa spatelen. Giet het in coupes (of patepotjes) en laat het in de ijskast opstijven.

Serveertip

Versier met een takje peterselie, schijfje augurk of kappertjes.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dirkje54
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top