Strawberry cheesecake crunchies

  • Nederlands, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 06-08-2002

Strawberry cheesecake crunchies

Bron:Life cooking,Rudolph van veen.

Deel dit recept

Ingrediënten
40 gram boter
125 cc (ml) slagroom
100 gram poedersuiker
25 gram amandelschaafsel
25 gram pistachenootjes (gepeld en gehakt)
50 gram bloem
- Voor de vulling en decoratie
200 gram roomkaas (creamcheese)
395 gram gecondenseerde melk
Schil en 8 eetlepels sap van 2 citroenen
140 cc (ml) slagroom (licht geslagen)
450 gram aardbeien
2 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels rode bessenjam
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

(voor 6 personen)

Verwam de oven voor op 180?C.
Breng al roerend de boter, slagroom en suiker (langzaam) aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de noten en bloem toe, goed roeren.
Spreid de helft van het mensel op een met ovenpapier bedekte bakplaat in een ronde vorm met 20 cm doorsnee. Bak de koek gedurende 10 tot 12 minuten tot deze een lichte bruine kleur heeft. Laat de koek 2 minuten afkoelen en leg op een rooster tot deze krokant is. Herhaal dit met de rest van het deegmengsel.

Klop de roomkaas op tot deze zacht wordt en voeg dan geleidelijk de melk, citroen en licht geslagen room toe. Klop het mengsel goed door en laat het 2 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

Pers 4 aardbeien door een zeef in een pan. Voeg de suiker en rode bessenjam toe en verwarm het mengsel al roerend. Kook 2 tot 3 minuten tot een syroop is ontstaan en laat het dan afkoelen.
Snijd de rest van de aardbeien in plakjes. Breek de koeken in stukken. Vul grote glazen ijscoupes met lagen van het kaasmengsel, aardbeiden, syroop en stukjes koek. Bewaar een paar stukken koek. Zet de coupes (ongeveer) 2 uur in de koelkast. De laatste stukken koek steek je - vlak voor het serveren - op elk van de toetjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten