1 pak bami (eier bami)
1a2 lt water
5 bosuitjes
2 pakjes wan tan (bij toko te koop)
1 potje wan tan mix (te koop bij iedere toko)
1 bosje paksoi
1 grote soep pan
1 pan voor de bami
Soort bami soep
De bosuitjes snijden van begin tot eind
de paksoi snijden in stukjes van 2cm breed deze stukje wassen
Zet het water op en voeg daar de wan tan mix aan toe zoals het bescheven staat op de verpakking (ong 2 theel mix)breng dit aan de kook.
voeg de wan tan balletjes toe en laat deze meekoken.
als het geheel gekookt heeft voeg dan de bosui ringetjes toe en laat deze even mee pruttelen.
ondertussen kookt u de bami.
als deze gaar is dan afgieten en in een kom doen.
doe wat bami in een kommetjes en doe daar wat soep overheen.
voeg hier wat gesneden paksoi overheen.
des gewenst als u de soep wat flauw vindt voeg dan wat peper toe naar smaak.
bijtanja 06-08-2002
je kunt beter de wan tan in een aparte pan koken: het bouillonwater wordt dan minder troebel van het wantandeeg.