wan-tansoep

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2002

soort bami soep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak bami (eier bami)
1a2 lt water
5 bosuitjes
2 pakjes wan tan (bij toko te koop)
1 potje wan tan mix (te koop bij iedere toko)
1 bosje paksoi
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote soep pan
1 pan voor de bami


Voorbereiding

de bosuitjes snijden van begin tot eind
de paksoi snijden in stukjes van 2cm breed deze stukje wassen

Bereidingswijze

zet het water op en voeg daar de wan tan mix aan toe zoals het bescheven staat op de verpakking (ong 2 theel mix)breng dit aan de kook.
voeg de wan tan balletjes toe en laat deze meekoken.
als het geheel gekookt heeft voeg dan de bosui ringetjes toe en laat deze even mee pruttelen.
ondertussen kookt u de bami.
als deze gaar is dan afgieten en in een kom doen.
doe wat bami in een kommetjes en doe daar wat soep overheen.
voeg hier wat gesneden paksoi overheen.
des gewenst als u de soep wat flauw vindt voeg dan wat peper toe naar smaak.

Laatste reacties

bijtanja avatar
bijtanja 06-08-2002

je kunt beter de wan tan in een aparte pan koken: het bouillonwater wordt dan minder troebel van het wantandeeg.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten