1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. cacik (salade van komkommer en yoghurt)

cacik (salade van komkommer en yoghurt)

  • Turks, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-08-2002

Ingrediënten 6 personen


1 grote komkommer
grof zeezout, gemalen
3 - 4 teentjes knoflook
1/2 liter gewone yoghurt
3 - 4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gedroogde munt



Een van de meest verfrissende salades uit de gehele regio. Hij lijkt een
beetje op de bekende raita uit India. Dit recept komt uit Turkije; de
Libanezen laten de komkommer weg en voegen grote hoeveelheden verse munt
toe; in Perzie verruilen ze de munt voor verse dille en voegen ze rozijnen
toe; in Irak tenslotte deed onze kok er altijd verse koriander in. Maar elke
versie is heerlijk verfrissend.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Leg deze in een vergiet en
strooi er wat zout over. Laat de komkommer een halfuur uitlekken. Plet de
knoflook met een stamper in de vijzel met het zout. meng de knoflookpulp
goed met 2 - 3 eetlepels yoghurt en meng dit door de rest van de yoghurt.
Roer wat olijfolie door de yoghurt, voeg de uitgelekte komkommer en
anderhalve eetlepel munt toe. Meng alles goed door elkaar, proef en voeg
eventueel wat extra zout toe. Strooi vlak voor het serveren een klein beetje
munt op de salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top