1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Gyros
  5. Gyros met groentecouscous

Gyros met groentecouscous

Door: karinev

  • Mediterraan, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-08-2002

Ingrediënten 4 personen



1 kg gyros (pas het aan naargelang je vleesbehoeften)
1 blik tomatenstukjes
2 dl lichte room
400 gr fijne groentereepjes (julienne van worteltjes, knolselder, broccoli en courgettes)
200 gr couscous
7 dl kippenbouillon (1 blokje kippebouillon opgelost in 7 dl heet water)
een weinig koriander



Snel klaar en je maakt het zo pittig als je zelf wil. Kan ook als hoofdmaaltijd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Indien je geen panklare groentereepjes neemt, snij de groenten in dunne reepjes.

Bereidingswijze


Bak de gyros aan in de pan.Roer regelmatig om.
Voeg er de tomatenstukjes bij, kruid naar eigen smaak bij (ik gebruik steeds kippenkruiden).
Voeg er de lichte room bij en laat verder pruttelen en een weinig inkoken.
Bereid ondertussen de groentecouscous: Breng de bouillon aan de kook en laat er de groentereepjes en 5 min in koken.
Neem de pan van het vuur en doe er het couscousmeel bij. Dek af en laat 7 a 10 zwellen. Regelmatig omroeren. Voeg aan het eind nog een beetje fijngesneden korianderblaadjes toe.
Leg de groentecouscous in een krans om de gyros. Versier met een takje koriander.

Serveertip

Je kan er nog stokbrood bij serveren



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinev
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top