1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Appeltaart
  5. normandische appeltaart

normandische appeltaart

  • Frans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-08-2002

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg
120 gram roomboter
60 gram poedersuiker
2 eierdooiers
180 gram bloem

voor de vulling
600 gram Cox Orange (of andere stevige zoete appels)
60 gram roomboter
3 eetlepels witte basterdsuiker, plus extra om mee te bestrooien
1 eetlepel vanillesuiker (= 1 zakje)
1 losgeklopt ei
Calvados


Verder heb je nodig


Keukenmachine, appelboor (hoeft niet, wel handig) & oven


Waarschijnlijk het miljoenste recept van appeltaart, maar deze is dan ook echt lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1) Maak het zandtaartdeeg. Meng de boter, suiker en eierdooiers snel met behulp van een keukenmachine. Meng er daarna pas de gezeefde bloem doorheen en zorg ervoor dat een samenhangend deeg ontstaat. Leg het daarna minstens 1 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

2) Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne plakjes.
3) Bak de plakjes appel zachtjes in de boter, suiker en vanillesuiker tot ze goud van kleur en doorschijnend zijn. Haal de appels uit de pan en laat ze afkoelen. Bewaar de vrijgekomen sappen in de pan (pan gewoon nog niet afwassen).
4) Bekleed de bodem van een taartvorm met een doorsnede van 22 cm (of groter, dan krijg je een mooie platte taart) met het deeg. Bestrijk de bodem van het deeg met het losgeklopte ei. Rangschik de appels -zonder het vocht!- in overlappende cirkels in de taartvorm. Bak de taart 30-35 minuten in de oven (er staat niet bij hoe warm, ik doe 200 graden maar we hebben wel een heteluchtoven).

Serveertip

Hier hoef je niets bij te eten, maar het is wel een lekker toetje!

uit: Tamasin Day-Lewis, Taart! Het ultieme genieten - zoet & hartig



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van artisjok


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van artisjok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top