1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gratin dauphinois

Gratin dauphinois

Door: sueellen

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-08-2002

Ingrediënten


Aardappelen, 1 dl melk, 3 dl room, een klontje boter, een teentje look, peper en zout


Verder heb je nodig


Oven


Lekker bijgerecht met o.a. schapevlees

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen, wassen en ongeveer 12 min laten koken in gezouten water. Afgieten en wat laten afkoelen, laat ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr.

Bereidingswijze

De melk met de room mengen, peper en zout toevoegen. Het teentje look in 2 snijden en er de ovenschotel mee inwrijven. De aardappelen in schijfjes snijden, ze in de schotel schikken, en er de roombereiding overgieten. Enkele klontjes beter toevoegen en in de oven zetten, ongeveer 20 min.

Serveertip

Dien op met vlees of wild.
De roombereiding neemt toe in volume tijdens de kooktijd, voorzie dus een ovenschotel die diep genoeg is.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sueellen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top