Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Hamburger van Tanya

Hamburger van Tanya

Door: bijtanja

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-08-2002

Ingrediënten 1 personen


- 1 hamburger van de ambachtelijke slager
- 1 hamburgerbroodje of een kadetje
- 1 ui in ringen gesneden
- 1 hele grote augurk in kleine stukjes
- 1 tomaat in plakken gesneden
- 1 lik mayo
- 1 lik Heinz curryketchup
- 1 plak kaas, het liefst cheddar maar andere kaas mag ook


Verder heb je nodig


Een grillpan


Een tussendoortje, na het sporten, om de allerergste trek te stillen. Makkelijk en snel en domweg lekker op z'n tijd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de grillpan op laag vuur voor (2 minuutjes)

Bereidingswijze

Vet de grillpan niet in en doe de hamburger erop als de pan goed heet is. Laat lekker liggen totdat het vet vrij komt. Je zult zien dat-ie vanzelf loslaat na een tijdje. Omkeren en de andere kant ook bruin bakken. Leg na het omdraaien nu ook de uiringen in de grillpan (het liefst aan de zijkant). Snij je hamburgerbroodje doormidden. Leg op de onderste helft wat plakjes tomaat. Na deze handeling is het tijd om de uiringen er af te halen en een dikke plak kaas op de hamburger te leggen en het vuur laag te draaien. Als de kaas goed gesmolten is, kun je verder bouwen aan je broodje. Leg de hamburger nu op de plakjes tomaat, op de hamburger doe je de geroosterde uiringen, daarop een klodder mayo en ketchup en daarop de fijngesneden augurkjes. Een andere volgorde kan ook

Serveertip

Je kunt je broodje uitbouwen met een gekookt ei in plakjes of komkommer, sla, etcetera. Mijn ervaring is dat het dan een grote kliederboel wordt.



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top