Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: shell_seeker

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-08-2002

Ingrediënten 4 personen


Tulbandvorm, inhoud ? 1 ? liter
225 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram boter
150 gram suiker
2 eieren
2 eetlepels melk
de geraspte schil van 1 citroen
2 zakjes vanillesuiker
snufje zout
50 gram krenten
50 gram rozijnen
25 gram sukade
rum naar smaak


Tulband
Tulband

Cake gevuld met rum besprenkelde rozijnen, krenten en sukade.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
Beboter de vorm, verwarm de oven voor op 180?C.
Roer in een grote kom de boter zacht en voeg de suiker, de citroenschil, de vanillesuiker en het zout toe.
Roer dit alles tot het een luchtige massa is. Voeg een voor een de eieren toe, roer telkens weer tot een ei goed is opgenomen. Voeg vervolgens de melk toe.
Voeg door een zeef de bloem toe en meng alles vlug dooreen.
Besprenkel de krenten, rozijnen en sukade met rum en roer dit door het deeg. Vul de vorm.
Zet de vorm op het rooster in de oven, zodat het midden van de vorm wat hoogte betreft midden in de oven komt.
Open gedurende het eerste halfuur de oven niet.
Reken voor de baktijd ongeveer 1 uur a 1? uur. De cake is gaar als wanneer het van de vorm loslaat en in bovenop in het midden veerkrachtig aanvoelt.
Prik anders met een vork in het deeg, als er niets aanzit is de cake gaar.
Laat de cake 1 minuut in de vorm bekoelen. Stort het dan op een taartrooster. Bestrooi de cake met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top