1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Courgettesoep

Courgettesoep

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2002

Ingrediënten 4 personen


750 gram courgette
2 kleine aardappeltjes
1 liter groenten- of kruidenbouillon (pas op met bouillonblokjes, daar zit suiker in, niet iedereen met hypoglykemie kan daartegen)
nootmuskaat
1 dl koksroom
1 ui
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
1 el verse kruiden (tijm, oregano, basilicum)
zout, peper


Verder heb je nodig


Staafmixer


Lekker romig, lichtzoet soepje dat uitstekend als voorafje gegeten kan worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snijd die ook in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een soeppan (of andere grote pan) en fruit hierin de courgette, aardappel, ui en knoflook. De groentes hoeven niet bruin te worden!
Voeg dan de bouillon toe. Breng op smaak met peper en nootmuskaat (ik gebruik ze beiden met een molentje, lekker geurig). Laat dit dan vervolgens 15 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer. Hij is nu klaar voor gebruik.

Bereidingswijze

Knip de kruiden boven de soep klein en roer ze goed door de soep heen. Voeg de koksroom toe en warm alles goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met een stukje stokbrood (meergranen).

Deze soep is vegetarisch!
Met dank aan de Boodschappen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top