1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zeeuwse mosselen met knoflookolie

Zeeuwse mosselen met knoflookolie

Door: vrijdagbrigade

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-08-2002

Ingrediënten 1 personen


Mosselen.
Als amuse 200 g per persoon Als voorgerecht 500 g per persoon. Als hoofdge-recht 1000 g per persoon
1 teenje knoflook per persoon.
1 dl olijfolie.



Te geruiken als amuse, borrelhapje, voorge-recht, hoofd gerech

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de mosselen schoon onder koud water.
Snipper de knoflookteentjes.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan, voeg de gesnipperde knoflook toe en laat die lichtbruin worden.
Voeg de mosselen toe en begin onmiddelijk met schudden, tot alle schelpen open zijn.

Serveertip

Verwijder een helft van de mosselschelp en maak indien nodig de mossel los van de schelp
Rangschik de halve schelpen op een bordje en schep wat kooknat over de mosselen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vrijdagbrigade
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top