1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Dim sum
  6. DIM SUM

DIM SUM

  • Chinees, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-08-2002

Ingrediënten



> 300 g rundergehakt
> 50 g heel fijn gehakt ontbijtspek
> 1 el sojasaus
> 1 el medium dry sherry
> 1 tl oestersaus
> 2 el maizena
> 1 tl vijfkruidenpoeder
> wat peper
> wat zout
> ? 8 loempiavellen
> olie
> 'n zoetzure chilisaus



Chinese gehaktballetjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Meng het gehakt met het ontbijtspek, de sojasaus, sherry, oestersaus, maizena, het vijfkruidenpoeder, peper en zout.
Vorm er kleine balletjes van.
Snijd de loempiavellen in vieren en vouw om elk balletje ? vel.
Bak de Dim Sum in een laagje hete olie goudbruin en gaar.
Lekker met zoetzure chilisaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cheribon
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top