koude oestersoep met zee-egel en zeebaarsfilet

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 wilde zeeuwse oester per persoon

  • 1 Bretonse belonoester per persoon

  • 1 zee-egel per 2 personen

  • molsla

  • ijskruid

  • peper

  • zout

  • witte natuur azijn

  • plantaardige olie om in te bakken

  • 1 lepeltje heldere lichte runderbouillon

  • scheutje room

  • sjalot-edik

  • distelolie

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Oesters openmaken (vocht opvangen) en nakijken op oranje wormpjes. Doe in een kom en voeg peper, azijn,olie en bouillon toe. Pureer met de staafmixer en voeg tenslotte wat room toe.

    Knip de zee-egel om het gebitje aan de onderkant heen open. Vang het vocht op. Verwijder stekels en zwarte stukjes en schep de zee-egels leeg. Voeg een klein scheutje room toe en pocheer langzaam gedurende een paar minuten in eigen vocht.

    Snij de zeebaarsfilet in moten en bestrooi met peper en zout. Verhit de plantaardige olie, bak eerst op de vleeskant. Bak vervolgens door op de velkant tot ze knapperig zijn.
    Giet het oestermengsel op de borden. Leg er wat molsla en ijskruid op en besprenkel met een klein scheutje sjalot-edik en distelolie
    Leg de belon erop

    Dep de zeebaars af en leg erbovenop.

    Giet het zee mengsel er overheen.


    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten