1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Kippensoep
  5. Chinese kippensoep

Chinese kippensoep

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1 stuk kippefilet, in dunne reepjes - 1 EL arachide-olie - 1 fijngesneden teentje knoflook - 1 kleine ui, in ringen - 1 wortel, in dunne reepjes - 100 g bamboescheuten - 100 g tauge - 1/2 L kippebouillon - 1-2 EL maiszetmeel - 1/4 TL chilipoeder - 1/2 TL geraspte gember - 1-2-EL sojasaus - zout - versgemalen peper - 1-2 EL azijn - 125 g geweekte laksa - 3 geweekte tongupaddestoelen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. De reepjes kippefilet bakken in de olie. Knoflook, ui en groente toevoegen en meebakken. Bouillon erbij gieten, Alles ongeveer 12 minuten laten koken.
2. De soep binden, op smack brengen met de kruiden, aksci en paddestoelen toevoegen en warm maken.
Serveren met pittig brood



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top