1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalmfilets met Tuinkers

Zalmfilets met Tuinkers

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-2002

Ingrediënten 4 personen


800 gr zalmfilets
2 bosjes tuinkers
2 sjalotten

2 dl witte wijn
2 dl room
20 gr boter
peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pluk de blaadjes van de tuinkers en was deze. Dompel ze in kokend water en haal ze er na dertig seconden weer uit. Doe ze samen met de room in de mixerkom. Zet dit dan opzij.
Stoof de fijngehakte sjalotten in een pan met gesmolten boter. Wanneer die glazig zijn, overgieten met de witte wijn en tot de helft laten inkoken op een hevig vuur. Voeg er dan de tuinkersroom bij en wat peper en zout. Zachtjes laten sudderen.
Bereid de zalmfilets zoals u ze verkiest (gegrild, gebraden, gestoomd,...) en breng ze op smaak.
Overgiet de vis met de saus en dien hem samen met aardappels en groenten op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top