1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw op Vlaamse Wijze

Kabeljauw op Vlaamse Wijze

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg kabeljauwmoten van 2 cm dikte
2 el maisolie
1 middelgrote zeer fijngesnipperde ui
8-10 el zeer fijngehakte peterselie
zout, peper

3 1/2 dl droge witte wijn
60 gr boter
1 in dunne schijven gesneden citroen
mespuntje paprikapoeder
aroma
tabasco
citroensap
enkele partjes citroen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor. Bestrijk de ovenschaal met de olie en giet de rest in de schaal. Verdeel de ui en de helft van de peterselie over de ovenschaal. Bestrooi de kabeljauw aan weerszijden met peper en zout, leg de moten in de ovenschaal en giet daar de wijn in. Smelt de helft van de boter, verdeel die over de moten vis en leg op elk daarvan een schijf citroen. Zet de schaal in de oven en controleer na 15-20 minuten of de kabeljauw gaar is. Neem de schaal uit de oven, schep de moten kabeljauw uit de schaal op de voorverwarmde dienschotel en houd de vis nog even in de oven warm.
Schenk de inhoud van de ovenschaal in een steelpan. Laat de botersaus nog even koken en schenk van het fornuis af de rest van de peterselie en de boter in kleine stukjes verdeeld door de botersaus. Voeg daaraan naar smaak paprikapoeder, aroma, tabasco, peper, zout of citroensap toe.
Neem de schotel uit de oven, verwijder de gebruikte citroen en giet de saus over de vis. Garneer de schotel met verse partjes citroen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top