Servische pleskavica

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2002

Servische gehaktschijven

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 250 gr. rundergehakt
  • 250 gr. varkensgehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes
    knoflook
  • 1 eetl. oregano
  • 3 kleine augurkjes
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • geroosterde, zoet-
    zuur gemarineerde paprikareepjes
  • 6 verse sneden maisbrood
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Pel de uien en de knoflook.
    Hak ui, knoflook, oregano en augurkjes
    heel fijn en meng het met zout en peper door het gehakt.
    Vorm van
    het gehakt 2 grote schijven, niet dikker als 1 centimeter, en neem een
    koekenpan waar de schijven precies inpassen.

    Bereidingswijze

    Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in de koekenpan.
    Bak, na elkaar,
    de Pleskavica aan beide zijden op hoog vuur bruin en dan in ca. 3
    minuten gaar.
    Houd de ene schijf warm, terwijl de andere gebakken
    wordt.

    Serveertip

    Serveer er het verse maisbrood bij en de geroosterde, gemarineerde
    paprikareepjes bij.

  • Hierbij drinkt men, natuurlijk, een glaasje
    Slivovic en als toetje; natuurlijk nog een ;-).
    In noodgevallen kan
    er ook een glas Grappa bij gedronken worden.
    Eet smakelijk
  • Laatste reacties

    pris22 avatar
    pris22 28-09-2005

    hoi,lekker gehaktbrood neem ik altijd mee,bedankt voor het receptje!!! Met vriendelijke groet, Priscilla

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten