Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Ijstaart

Ijstaart

Door: josianenijssen

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-08-2002

Ingrediënten 4 personen


200 g boter (roomboter)
150 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
6 eieren
5 dl room
50 g bitterkoekjes (macarons)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.

Laten afkoelen tot het mengsel lauw is. Er de eieren bijvoegen en mixen. Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.

De kokoskoekjes in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm. Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.

Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.

Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.

Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.

De ijstaart storten op een serveerschotel. De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top