1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Bulgaarse keuken
  5. Bulgaarse nougat

Bulgaarse nougat

Door: marcdepester

  • Bulgaars, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-08-2002

Ingrediënten


-2 eiwitten
-1 pakje vanillesuiker
-250 g honing
-125 g suiker
-125 g gemalen hazelnoten
-100 g gemalen walnoten
-2 th lepels rozenwater
-90 ouwels (doorsnede 5 cm)



In Bulgarije weet men alles van zoetigheid; maak deze nougat maar eens; dit recept is goed voor 45 zoetigheden

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-klop de eiwitten zeer stijf
-schep de vanillesuiker erdoor en zet dit weg in de koelkast
-in een pannetje de honing en de suiker op een matig vuur al roerend bruin en draderig laten worden
-neem het pannetje van het vuur en roer de eiwitten erdoor en schep de hazel en walnoten erdoor
-smeer het mengsel 1 cm dik op de helft van de ouwels
-met een tweede ouwel afdekken
-laat ze 3 a 4 dagen op kamertemperatuur drogen
-de nougat blijft soepel, hij wordt niet helemaal stevig

Serveertip

Heerlijk bij de koffie of thee



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top