Koude kip met kruidenmayonaise
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 02-08-2002
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul de buikholte van de de kip met de kruiden en de gepelde knoflookteentjes (stop ook wat van de kruiden onder het vel!) en bestrooi binnen- en buitenkant met zout en peper. Braad de kip in ca. 1 uur rondom knapperig goudbruin en gaar. Bedruip hem af en toe met het braadvet. Knip de kip in kleine stukken en laat afkoelen.
Bereidingswijze
Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Roer de mayonaise, yoghurt, dipperkruiden en citroensap naar smaak door elkaar. Leg de kip in een schaal, bestrooi met de basilicum en leg de olijven erbij. Geef de mayonaise er apart bij.
Serveertip
Lekker met focaccia.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties