Koude kip met kruidenmayonaise

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-08-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 scharrelbraadkip

paar takjes verse tijm, dragon en basilicum

4 teentjes knfolfook

versgemalen zout en peper

1 citroen

6 el mayonaise

2 el yoghurt

1 el Tuscany blend dipper (Oil & Vinegar)

2 el gescheurde basilicumblaadjes

2 el party olijven
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul de buikholte van de de kip met de kruiden en de gepelde knoflookteentjes (stop ook wat van de kruiden onder het vel!) en bestrooi binnen- en buitenkant met zout en peper. Braad de kip in ca. 1 uur rondom knapperig goudbruin en gaar. Bedruip hem af en toe met het braadvet. Knip de kip in kleine stukken en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Roer de mayonaise, yoghurt, dipperkruiden en citroensap naar smaak door elkaar. Leg de kip in een schaal, bestrooi met de basilicum en leg de olijven erbij. Geef de mayonaise er apart bij.

Serveertip

Lekker met focaccia.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten