1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Koude kip met kruidenmayonaise

Koude kip met kruidenmayonaise

Door: henny_b_b

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1 scharrelbraadkip
paar takjes verse tijm, dragon en basilicum
4 teentjes knfolfook
versgemalen zout en peper
1 citroen
6 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el Tuscany blend dipper (Oil & Vinegar)
2 el gescheurde basilicumblaadjes
2 el party olijven



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul de buikholte van de de kip met de kruiden en de gepelde knoflookteentjes (stop ook wat van de kruiden onder het vel!) en bestrooi binnen- en buitenkant met zout en peper. Braad de kip in ca. 1 uur rondom knapperig goudbruin en gaar. Bedruip hem af en toe met het braadvet. Knip de kip in kleine stukken en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes. Roer de mayonaise, yoghurt, dipperkruiden en citroensap naar smaak door elkaar. Leg de kip in een schaal, bestrooi met de basilicum en leg de olijven erbij. Geef de mayonaise er apart bij.

Serveertip

Lekker met focaccia.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top