- 200 gram kipfilet
- 1 middelgrote ui
- bakje champignons
- 1 appel
- 1 banaan
- 1 perzik (mag ook uit blik)
- rozijnen
- blikje kokosmelk
- rijst (lekkerste vind ik notenrijst)
- voor grote eters: cashewnoten op het laatst erdoor doen, dat vult enorm!
- mes voor kip en fruit
- blikopener
- wok
Heerlijke tropische verrassing met kokos, vers fruit, cashews en (noten)rijst
- Kip snijden en kruiden met peper en zout
- Champignons schoonmaken (zonder water!) en in plakjes snijden
- Ui snijden
- Water opzetten voor de rijst
- Kip snel roerbakken tot het bijna gaar is
- Champignons en ui erbij bakken
- Rozijnen in de pan doen die het eventuele vocht opnemen
- Kokosmelk erbij gieten
- Het geheel zachtjes laten pruttelen, zodat de kokosmelk in de kip trekt en een beetje verdampt
- Terwijl de kokosmelk verdampt de vruchten snijden
- Rijst koken (in een andere pan)
- Als de rijst bijna gaar is het fruit bij de kokosmelk voegen: appels, banaan en perzik (eventueel ananas): pas op dat je dit geheel niet te hard en vooral niet te lang laat koken, dan verdwijnt het fruit!
- Rijst apart van de kokos/kip/vruchten opdienen
- Heerlijk met een frisse zomerse salade met gele paprika en meloen en yoghurt... hmmm...
Vertel je me even wat je ervan vond?
iclaudia 12-05-2005
Nou, wij hebben er heerlijk van gesmuld. Ik heb er ook kerrie bijgedaan. Wat een feest, dit eten! vooral de combinatie van noten en warme banaan. Topper. Dank je wel. Voor herhaling vatbaar.
groetjes, Inge
annierisjuh 26-06-2004
Ik ben heel erg benieuwd.Ik ga het vanavond uitproberen.Ik laat je weten wat ik ervan vond.
Groetjes Annierisjuh
lynnblauw 07-11-2002
weer eens wat anders het enige dat we een beetje miste was wat pittigheid, de volgende keer zullen we waarschijnlijk wat kerrie aan het gerecht toevoegen denk ik, of cayennepeper ofzo. kijk ook een wat je van mijn gerechten vind en laat dat als ze de moeite waard waren eens weten wat je er van vond.
ik ben te vijnd als lynnblauw