1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. I'm in Paradise!

I'm in Paradise!

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2002

Ingrediënten 2 personen


- 200 gram kipfilet
- 1 middelgrote ui
- bakje champignons
- 1 appel
- 1 banaan
- 1 perzik (mag ook uit blik)
- rozijnen
- blikje kokosmelk
- rijst (lekkerste vind ik notenrijst)
- voor grote eters: cashewnoten op het laatst erdoor doen, dat vult enorm!


Verder heb je nodig


- mes voor kip en fruit
- blikopener
- wok


Heerlijke tropische verrassing met kokos, vers fruit, cashews en (noten)rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Kip snijden en kruiden met peper en zout
- Champignons schoonmaken (zonder water!) en in plakjes snijden
- Ui snijden

Bereidingswijze

- Water opzetten voor de rijst
- Kip snel roerbakken tot het bijna gaar is
- Champignons en ui erbij bakken
- Rozijnen in de pan doen die het eventuele vocht opnemen
- Kokosmelk erbij gieten
- Het geheel zachtjes laten pruttelen, zodat de kokosmelk in de kip trekt en een beetje verdampt
- Terwijl de kokosmelk verdampt de vruchten snijden
- Rijst koken (in een andere pan)
- Als de rijst bijna gaar is het fruit bij de kokosmelk voegen: appels, banaan en perzik (eventueel ananas): pas op dat je dit geheel niet te hard en vooral niet te lang laat koken, dan verdwijnt het fruit!

Serveertip

- Rijst apart van de kokos/kip/vruchten opdienen
- Heerlijk met een frisse zomerse salade met gele paprika en meloen en yoghurt... hmmm...

Vertel je me even wat je ervan vond?



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van desireehoving


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van desireehoving
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top