viscurry (indiaas)

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-08-2002
  • viscurry (indiaas)

    Viscurry (indiaas)

    Viscurry (indiaas)

Pittige visschotel. Heel verrassend!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond kabeljauw of andere witvis, 2 preien, 3 grote uien, 3 eetlepels Patak's currypasta mild (te koop bij o.a. AH), 1 groot bekertje creme fraiche, 1 zakje strooikaas (liefst goudse belegen).
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de prei in dunne ringetjes. Snij de uien in ringen.

Bereidingswijze

Bak de uien tot ze lichtbruin zijn en voeg de currypasta toe. Bak 1 minuut mee; blijven omscheppen. Doe de prei onderin een ingevette ovenschaal, leg de rauwe vis erop en daarover het uienmengsel verspreiden. Creme fraiche erover en bestrooien met kaas. Circa 45 minuten in een oven van 160 graden; dan nog 10 minuten op 200 graden, zodat de kaas lekker knapperig wordt.

Serveertip

Met basmatirijst. Serveer er iets fris bij, bijv. (mango)chutney en/of (al dan niet (zoet)zure) komkommer.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

nienkebloemetje avatar
nienkebloemetje 03-11-2009

Heerlijk recept, ik heb de creme fraiche al met de uien/curry in de pan gemixt, om een echte saus te krijgen. Aanrader en makkelijk te maken.

marjanhuisman avatar
marjanhuisman 07-03-2003

Erg verrassend en makkelijk te maken. Ik heb er al een paar keer succes mee gehad.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten