1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Risotto
  6. risotto met champignons

risotto met champignons

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2002

Ingrediënten 4 personen


Zakje pijnboompitten a 50 g,
1 grote ui
2 bakje champignons (a 175 g)
2 tl Italiaanse keukenkruiden,
3 eetlepels boter of margarine,
300 g risottorijst,
(versgemalen) witte peper,
3 dl droge witte wijn
1 kruidenbouillontablet,
75 g parmezaanse kaas.


Verder heb je nodig


Keukenpapier


En witte wijn. vegetarisch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koekenpan verhitten en pijnboompitten in ca. 2 a 3 minuten goudbruin roosteren, dan over doen op een bord, anders verbranden ze alsnog. Ui pellen en fijn snipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.

Bereidingswijze

In pan 2 eetlepels boter verhitten. Ui ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Peper erboven malen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Helft van champignons, kruiden, 2 dl wijn en 7 dl water in scheutjes al roerende toevoegen als het vocht geabsorbeerd is, blijf water toe voegen tot de rijst gaar en smeuig is. Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en rest van champignons ca. 1 minuut op hoog vuur roerbakken. Rest van wijn erdoor roeren en op hoog vuur in ca.4 minuten laten verdampen. Op smaak brengen met zout en peper. Wijnchampignons op risotto scheppen. Bestrooien met pijnboompitten en kaas.

Serveertip

Serveren met kaas.
wijncategorie 2 Concilie Pinot Grigio Trentino



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn_co


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn_co
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top