1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Linzensoep
  5. Pittige linzensoep

Pittige linzensoep

  • Indiaas, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1/2 kop bruine linzen (zie Let op)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de linzen ongeveer 20 min in water tot ze gaar zijn. Goed laten uitlekken.
Bak ui en gember in ghee tot ze bruin zijn. Voeg aardappelblokjes en tomaten toe en laat ze 5 min bakken, voeg dan kruiden en kokos toe en bak nog 2-3 min.
Voeg linzen met 1 l water en peper toe en breng het mengsel aan de kook. Zachtjes laten koken tot de linzen en aardappelblokjes uit elkaar beginnen te vallen. Voeg tamarinde (naar smaak) en kool toe. Laten koken tot het mengsel gaar is.
Desgewenst serveren met gehakte koriander of munt als garnering.
Let op dit gerecht moet tamelijk zuur smaken. Rode of gele linzen kunnen ook worden gebruikt; ze zijn sneller gaar dan bruine.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top