1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Atjar lobak

Atjar lobak

Door: tjihapit

  • Indonesisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2002

Ingrediënten



> ? kg ramenas
> 4 el azijn
> 2 sjalotten
> 1 lombok
> 1 el suiker
> zout



'Lobak' is ramenas (een grote soort radijs)

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Schil de ramenas en snijd hem in dunne
plakjes.
Bestrooi die met zout en laat ze enige tijd uitlekken. Knijp ze daarna goed fijn. Snijd de sjalotten en de lombok in dunne schijfjes.
Breng de azijn aan de kook met de suiker. Laat ze afkoelen.
Schik de ramenasschijfjes op een schotel, versier ze met schijfjes ui en lombok en schenk de azijn er overheen.
Slechts enkele dagen houdbaar.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjihapit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top