1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Amerikaanse fondue

Amerikaanse fondue

Door: marcdepester

  • Amerikaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-07-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor het gehakt:
-250 g kalfsvlees
-250 g varkensvlees
-2 sneetjes wit brood zonder korst
-melk
-1 ei
-snuifje zout (5 g)
-peper uit de molen
-nootmuskaat
-25 g boter
Voor de fondue:
-4 dl droge witte wijn
-200 g boeren Goudse kaas(zonder korst)
-200 g Emmenthaler (zonder korst)
-maizena
-zout en witte peper uit de molen
-nootmuskaat
-2 1/2 eetlepel Kirschwasser



Geen stokbrood maar gehaktballetjes om te dippen in deze kaasfondue

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor het gehakt:
-de vleessoorten zeer fijn malen
-week de broodsneetjes in een grote kom melk; en zeer goed uitknijpen
-laat de melk weglopen en het ei,zout,peper,nootmuskaat door het brood mengen
-het gemalen vlees erbij en goed mengen
-maak balletjes ter grote van een knikker
-verhit de boter in een koekepan en bak de balletjes rondom bruin
-hou ze warm

Bereidingswijze

Voor de fondue:
wrijf de caquelon in met het doorgesneden look teentje
-witte wijn erbij en laten koken tot deze gaat bruisen
-rasp de kaas en roer hem er door
-zachtjes laten doorkoken tot de kaas is opgelost en de massa glad is
-indien nodig in een kommetje de maizena met wat water aanlengen en de saus hiermee binden, tot een mooie dikte
-kruiden naar smaak
-vlak voor het op tafel brengen de kirschwasser erdoor roeren

Serveertip

Zorg dat deze fondue blijft bubbelen; dippen met de gehaktballetjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top