1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Amerikaanse fondue

Amerikaanse fondue

  • Amerikaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-07-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor het gehakt:
-250 g kalfsvlees
-250 g varkensvlees
-2 sneetjes wit brood zonder korst
-melk
-1 ei
-snuifje zout (5 g)
-peper uit de molen
-nootmuskaat
-25 g boter
Voor de fondue:
-4 dl droge witte wijn
-200 g boeren Goudse kaas(zonder korst)
-200 g Emmenthaler (zonder korst)
-maizena
-zout en witte peper uit de molen
-nootmuskaat
-2 1/2 eetlepel Kirschwasser



Geen stokbrood maar gehaktballetjes om te dippen in deze kaasfondue

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor het gehakt:
-de vleessoorten zeer fijn malen
-week de broodsneetjes in een grote kom melk; en zeer goed uitknijpen
-laat de melk weglopen en het ei,zout,peper,nootmuskaat door het brood mengen
-het gemalen vlees erbij en goed mengen
-maak balletjes ter grote van een knikker
-verhit de boter in een koekepan en bak de balletjes rondom bruin
-hou ze warm

Bereidingswijze

Voor de fondue:
wrijf de caquelon in met het doorgesneden look teentje
-witte wijn erbij en laten koken tot deze gaat bruisen
-rasp de kaas en roer hem er door
-zachtjes laten doorkoken tot de kaas is opgelost en de massa glad is
-indien nodig in een kommetje de maizena met wat water aanlengen en de saus hiermee binden, tot een mooie dikte
-kruiden naar smaak
-vlak voor het op tafel brengen de kirschwasser erdoor roeren

Serveertip

Zorg dat deze fondue blijft bubbelen; dippen met de gehaktballetjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top