1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sarada Modan

Sarada Modan

  • Japans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-07-2002

Ingrediënten 4 personen


-1 komkommer
-2 wortelen
-1 grote ramanas
-zout
-125 g verse champignons
-300 g grote garnalen (gekookt)
-1 eetlepel gehakte peterselie
-1 eetlepel gehakte borage (komkommerkruid)
-1 eetlepel gehakte dille
Voor de dressing:
-2 eieren
-zout
-snuifje suiker
-60 g gesmolten boter
-2 eetlepels wijnazijn
-1 th lepel paprikapoeder (edelzoet)
Voor de garnering:
-1 perzik
-1 mandarijn
-1/2 sinaasappel



Deze bonte salade met een pittige dressing is een vitamiene-rijk voorgerecht uit het verre Japan

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de komkommer wassen en met de schil raspen
-wortelen en ramenas schillen en raspen
-dat alles met zout bestrooien en 30 min laten intrekken
-het sap dat er uitloopt, laten wegvloeien
-champignons wassen en in schijfjes snijden en vermengen met de geraspte groenten
-de gehalveerde garnalen en de gehakte kruiden eraan toevoegen
-goed mengen en op een koele plaats zetten

Bereidingswijze

Intussen maken we de dressing:
-klop de eieren,zout,suiker en gesmolten boter au-bain marie schuimig
-neem van het vuur
-de wijnazijn beetje bij beetje erdoor roeren tot de saus afgekoeld is
-op smaak brengen met de paprikapoeder
-giet de dressing over de salade
-garneer met de schoongemaakte en in parten gesneden perzik,mandarijn en met schijfjes sinaasappel (met schil)

Serveertip

Koud serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top