Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Reebiefstuk met kappertjes

Reebiefstuk met kappertjes

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2002

Ingrediënten 4 personen


*4 reebiefstukjes
*2 el. kappertjes (gedroogde bloemknoppen)
*peterselie
*selderie
*bieslook
*50 gr. boter of margarine
*1 dl. slagroom
*zout en peper



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de reebiefstukjes met zout en peper. Verwarm 35 gr. boter in een pan en schroei hierin de biefstukjes aan beide zijden dicht. Neem de biefstukjes uit de pan en houd ze warm (b.v. bord op pan waarin groente gekookt wordt). Voeg de overige boter, vlak voordat de maaltijd geserveerd wordt, toe aan de pan en bak de biefstukjes aan beide zijden bruin (reken ca. 3 minuten aan iedere kant). Neem de biefstukjes uit de pan en serveer ze op verwarmde borden. Voeg de kappertjes en de room aan de bakboter toe en roer de aanbaksels los. Voeg de fijgeknipte tuinkruiden toe en breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveertip: Gebakken reebiefstukjes met kappertjes, gestoofde prei en gekookte krieltjes.

Tip:
Vervang kappertjes door gekleurde peperkorrels.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top