Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Taart
  6. Steak and kidney pie (hartige taart - niertjes en rundvlees)

Steak and kidney pie (hartige taart - niertjes en rundvlees)

Door: chaootje

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2002

Ingrediënten 4 personen


100 g champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
125 g bloem
1 theelepel mosterdpoeder
zout
peper
450 g biefstuk
100 g niertjes
3 dl runderfond
50 ml port
worcestersaus
50 g koude boter
2 eieren



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 150 ?C. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Pel en snipper ui en knoflook. Vet een Ovenschaal in.
Meng 25 gram bloem met het mosterdpoeder, zout en peper. Snijd de biefstuk en niertjes klein en schep ze door de gekruide bloem. Schep dit mengsel in de ovenschaal en schep de champignons, de ui, de knoflook, de fond en de port erdoor. Voeg worcestersaus naar smaak toe.
Dek de schaal af en laat het vlees in de oven in ca. 1,5 uur gaar sudderen, laat het daarna afkoelen.

Bereidingswijze

Vermeng in een kom 100 gram bloem en zout met de in stukjes gesneden boter. Voeg 1-2 eetlepels ijskoud water toe. Kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat dit 15 minuten in de koelkast rusten. Kook 1 ei hard en snijd dit in plakjes.
Verwarm de oven nu voor tot 200 ?C. Schep het vet van het vleesmengsel. Schep het vleesmengsel in een quichevorm (26-28 cm ?) en leg de plakjes ei erop.
Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg deze over de vulling. Druk de rand goed tegen de vorm. Bestrijk deze deksel met losgeklopt ei. Bak de pie in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top