1. Home
  2. Recepten
  3. Poolse keuken
  4. Poolse rode-bietensoep

Poolse rode-bietensoep

  • Pools, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-07-2002

Ingrediënten 4 personen


-1/2 l kooknat van rode bieten met een scheutje azijn, of, zelfde hoeveelheid nat, van in azijn ingelegde bietjes uit blik of potje
-1/8 l nat van pekelkomkommers, of, zoute augurken, of, zelfde hoeveelheid nat van vers geschaafde komkommers met zout bestrooid
-20 g griesmeel
-1 eierdooier
-1/8 l zure room
-zout en zwarte peper
-2 hard gekookte eieren



Of "Barzcz zimny czyli zupa"; deze (koude)soep wordt erg gewaardeerd door kenners.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gebruikt U een verse komkommer, dan heb je genoeg aan 1 sappige komkommer.
-schaaf hem zo dun mogelijk en strooi er een dikke laag zout over
-vang het uitgelekte nat op
-kook het nat van de rode bieten met het zoute opgevangen nat en strooi er de griesmeel bij
-laat dit 10 min zachtjes doorkoken en haal de pan van het vuur

Bereidingswijze

-klop de eierdooier met een scheutje van de hete soep met de zure room los en roer dit mengsel door de soep heen
-proef of er genoeg zout en azijn in zit, strooi er wat peper over en laat de soep koud worden in de koelkast

Serveertip

Serveren koud in soepkommen, met plakken hard gekookt ei .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top