Garnalenspies voor op de bbq (gamba's)

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-07-2002
  • Garnalenspies voor op de bbq (gamba's)

    Garnalenspies voor op de bbq (gamba's)

    Garnalenspies voor op de bbq (gamba's)

Deel dit recept

Ingrediënten
* stuk of 8 mooie gamba's of coctailgarnelen per spies


* oestersaus


* ketjap manis


* mespuntje sambal


* tipje tobasco
* scheut olijfolie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spies

Voorbereiding

BBQ aansteken


Als je de garnalen op houten satehprikkers gaat rijgen, dan moet je ze even een uurjte in een bak met water leggen, dan verbranden ze minder snel op de BBQ.

Bereidingswijze

Maak een marinade van de bovenstaande ingredienten.

Zorg ervoor dat je niet teveel marinade gebruikt, om de smaak niet te laten overheerden.

Strijk de garnalen in de met de marinade.

Laat ze een half uurjte trekken.

Rijg ongeveer 8 garnalen aan een spies.

Als de garnalen niet meer rauw zijn, hoef je ze maar een minuut of 2 per kant op de BBQ te leggen. Niet te lang, anders gaat de smaak van de garnalen verloren.

Serveertip

Hier hoef je geen sausje bij te doen, de garnalen hebben een heerlijke smaak van zichzelf.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten