1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. salade van saffraanrijst met snijbonen en ham

salade van saffraanrijst met snijbonen en ham

Door: kruiden_tuintje

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2002

Ingrediënten 2 personen


150 g wilde & witte rijst (Lassie)
zout
1 zakje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes
2 eieren
200 g snijbonen
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
2 eetlepels medium dry sherry
1 theelepel mosterd
1 theelepel majoraan
cayennepeper100 g niet te dun gesneden schouderham
2 stevige tomaten
1 bakje tuinkers



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar in water met zout en saffraan. Kook de eieren in ca. 10
minuten hard. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook ze in ca.
8 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Klop een dressing van
de olie, de azijn, de sherry, de mosterd, de majoraan, zout en cayennepeper.
Schep de dressing door de warme rijst en laat die afkoelen. Snijd de ham in
even grote ruiten als de snijbonen. Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees eveneens in
ruiten. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Schep de snijbonen, de ham en de tomaat door de rijst. Knip de tuinkers
erboven en schep het er luchtig door. Garneer met de partjes ei.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top