Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. roodbaars op marokkaanse wijze

roodbaars op marokkaanse wijze

Door: danielle_m

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-07-2002

Ingrediënten 2 personen


300 gram roodbaars, 1 kleine ui, 1 citroen, 1 teentje knoflook, 1 theelepel djintan, 1 theelepel paprikapoeder, halve theelepel cayennepeper, halve theelepel koenjit, beetje zout, wat olie, 1 eetlepel verse koriander, 1 venkelknol, 15 gram boter



Gemarineerde pittig gekruide vis in de oven klaargemaakt en geserveerd met gestoofde venkel. Een hele lekkere combinatie. Heb het recept ooit uit een vis kookboekje gehaald en maak het zeer regelmatig.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de vis (gewassen en drooggedept, eventueel in stukken gesneden) in een Ovenschaal. Pers de citroen uit. Meng door het citroensap de knoflook (geperst), alle kruiden en het zout. Snipper de ui. Klop de olie door de marinade en voeg de uisnippers en de koriander toe. Schenk de marinade over de vis en laat deze 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Maak de venkel schoon en snij ze in smalle reepjes. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt boter in de Koekenpan en bak de reepjes venkel kort aan. Schenk er 1 deciliter water op en laat de venkel in gesloten pan 5 minuten koken. Verwijder dan de deksel en laat de venkel in 7 minuten gaar worden. Op smaak brengen met zout. Zet de vis onafgedekt in de oven en laat ze in 15 minuten gaar worden. Schep de venkel op de borden en leg de vis met saus erop.

Serveertip

Serveer met couscous en tomatensalade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van danielle_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top