Nougatine-ijstaart
- Goedkoop en snel, Nagerecht
- 10-20 min.
Deze taart wordt elk jaar speciaal voor mijn vriend gemaakt.
Ingrediënten
1 springvorm 26 cm, ? liter slagroom, 2 a 2 ? zakje mokkaschuim, 2 zakjes klopklop (of ander merk), melk (voor de klopklop), 1 lepeltje cacao, 1 lepeltje oploskoffie, eventueel chocoladeversiering, eventueel nougatine (beiden van Baukje)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 4996,71 kcal |
Koolhydraten | 401,98 g |
Eiwitten | 36,60 g |
Vetten | 359,70 g |
Bereidingswijze
De slagroom mixen en in een andere kom de klopklop mixen. De bodem van de springvorm helemaal bedekken met koekjes. Een deel van de slagroom en de klopklop mengen. Derest van de slagroom gebruiken om te versieren. De koekjes die over zijn, grof verkruimelen en mengen door het mengsel van slagroom en klopklop. Oploskoffie en de cacao naar smaak toevoegen. De springvorm vullen en de bovenkant gladstrijken. De taart gedurende 4 uur laten opstijven in de diepvriezer.
Daarna de bovenkant versieren met de slagroom, nougatine en de chocolade.
Serveertip
De taart aansnijden met een, in heet water gedompeld, mes en meteen serveren.