Nougatine-ijstaart

  • Goedkoop en snel, Nagerecht
  • 10-20 min.

Deze taart wordt elk jaar speciaal voor mijn vriend gemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 springvorm 26 cm, ? liter slagroom, 2 a 2 ? zakje mokkaschuim, 2 zakjes klopklop (of ander merk), melk (voor de klopklop), 1 lepeltje cacao, 1 lepeltje oploskoffie, eventueel chocoladeversiering, eventueel nougatine (beiden van Baukje)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 4996,71 kcal
Koolhydraten 401,98 g
Eiwitten 36,60 g
Vetten 359,70 g

Bereidingswijze

De slagroom mixen en in een andere kom de klopklop mixen. De bodem van de springvorm helemaal bedekken met koekjes. Een deel van de slagroom en de klopklop mengen. Derest van de slagroom gebruiken om te versieren. De koekjes die over zijn, grof verkruimelen en mengen door het mengsel van slagroom en klopklop. Oploskoffie en de cacao naar smaak toevoegen. De springvorm vullen en de bovenkant gladstrijken. De taart gedurende 4 uur laten opstijven in de diepvriezer.
Daarna de bovenkant versieren met de slagroom, nougatine en de chocolade.

Serveertip

De taart aansnijden met een, in heet water gedompeld, mes en meteen serveren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kato avatar
kato

Doorsturen

Home Recepten