1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen

Door: chaootje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-07-2002

Ingrediënten 4 personen


8 grote kruimige aardappelen, schoongeboend
8 plakjes bacon
1 eetl olijfolie
1 prei, in dunne ringen
125 gr cherrytomaatjes, gehalveerd
75 gr Philadelphia zuivelspread
? eetl mosterd
peper, zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Prik de aardappelen op verschillende plaatsen met een vork in en bak ze in het midden van een voorverwarmde oven (200?C) in ? 1 uur gaar.
Bak intussen de bacon in de olie knapperig en bruin en laat ze uitlekken.
Bak de prei a omscheppend ? 5 min. in het bakvet. Bak de tomaatjes al omscheppend 2 min. mee.
Schep de zuivelspread, mosterd, peper en zout erdoor.
Snijd de aardappelen in en schraap een beetje van het kruim eruit. Schep dit door het preimengsel.
Vul de aardappelen ermee en garneer met de bacon. Zet ze nog ? 5 min. in de hete oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top