1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Fazant
  5. Fazant met appelen

Fazant met appelen

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 mooie fazant, 2,5 dl cider, 50 g boter, 20 g bloem, 2 soeplepels olijfolie, 1 soeplepel arachideolie, 5 jeneverbessen, 1 teentje knoflook, 3 appelen, bessengelei, zout en peper.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de jeneverbessen fijn, voeg het geplette teentje knoflook toe, de olijfolie, zout en peper. Wrijf de binnen- en buitenkant van de fazant in met deze bereiding. Laat enkele uren rusten op een frisse plek. Verwarm de soeplepel arachideolie en 30 g boter in een stoofpan. Leg de fazant in de pan en braad het vlees aan alle kanten mooi bruin. Laat met gesloten deksel op een zacht vuurtje sudderen. Intussen wast en droogt u de appelen en maakt u een horizontale snee in de schil om te voorkomen dat de appelen tijdens het stoven openbarsten. Haal het klokhuis eruit met behulp van een speciaal mesje. Vul de holte op met bessengelei. Zet de appelen in de oven en laat 40 min zachtjes stoven. Haal na 30 minuten braadtijd de fazant uit de pan, verwijder het braadvet en blus vervolgens met de cider. Voeg de resterende 20 g boter toe, vermengd met de 20 g bloem. Alles goed mengen met een garde. Doe de fazant terug in de stoofpan en laat nog zo'n 25 minuten braden. De fazant aansnijden en opdienen met de appelen en saus apart. U kan het gerecht aanvullen met een gratin dauphinois.

Serveertip

Gratin Dauphinois

Ingredienten

1 kg aardappelen, 1 dl melk, 3 dl room, een klontje boter, een teentje look (facultatief), peper en zout

Bereiding:


De aardappelen schillen, wassen, en de grootste in twee snijden. Laat ze 12 minuten koken in gezouten water. Afgieten. Terwijl ze wat afkoelen, de oven voorverwarmen op T6 (180?C). De melk met de room mengen, peper en zout toevoegen. Het teentje look in twee snijden en er een ovenschotel meer inwrijven. De aardappelen in schijfjes snijden, ze in een schotel schikken, en er de roombereiding over gieten. Enkele klontjes boter toevoegen en in de oven zetten. Reken ongeveer 25 minuten kooktijd. Dien op met vis, vlees of wild.
Opgepast : de roombereiding neemt toe in volume tijdens de kooktijd, voorzie dus een schotel die diep genoeg is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top