Nepalese ontbijtaardappelen

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-07-2002

Heerlijk gekookte aardappelen in een zoete, milde gekruide tomatensaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-750 g nieuwe aardappelen (gesneden in blokjes)
-1/2 th lepel kurkuma
-3 eetlepels ghee (of boter)
-2 dessertlepels zwart mosterdzaad
-3 teentjes knoflook (fijngehakt)
-225 g tomaten (gepureerd)
-1 eetlepel bruine suiker
-2 dessertlepels korianderzaad
-2 dessertlepels komijn (geroosterd tot de geur vrijkomt en gemalen tot poeder erna)
-1 dessertlepel ghee of boter
-2 dessertlepels komijn
-zout naar smaak
-enkele korianderblaadjes (gehakt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

-kook de aardappelen samen met de kurkuma gaar in een grote pan
-giet ze af en zet ze apart

Bereidingswijze

-verhit de ghee of boter en het mosterdzaad in een grote wok
-als het zaad begint te knisperen, de look erbij en bruin fruiten
-voeg de tomaten, suiker en 3,5 dl water toe en breng aan de kook
-zet het vuur lager en laat alles pruttelen tot de olie boven komt en de saus indikt
-voeg het koriander/komijnpoeder erbij en de aardappelen en roer goed
-laat het geheel 5 min zachtjes koken
-verhit ondertussen 1 eetlepel boter in een kleine koekenpan
-bak er het komijn in tot het zaad begint te knisperen
-doe het zaad bij de aardappelen
-zout en peper naar smaak en garneer met gehakte korianderblaadjes

Serveertip

Serveer deze aardappelen bij het ontbijt met gebakken ei en champignons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten