Dhokla uit Gujarat

  • Indiaas, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-07-2002

Eenvoudige en lekker Indiase snack die als borrelhap of voorgerecht gegeven kan worden

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-125 g besanmeel (meel van kikkererwten)
-1 th lepel suiker
-1/2 th lepel zout
-sap van 1 citroen
-1 volle th lepel zuiveringszout
-2 eetlepels zonnebloemolie
-2 th lepels zwart mosterdzaad
-1 dessertlepel kerrieblaadjes
-3 groene pepers (fijngesneden)
-1 eetlepel gedroogde en geraspte kokos
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-taartvorm van 23 cm
-wok

Voorbereiding

-vet de taartvorm in
-meng in een kom het meel ; de suiker; zout en het citroensap
-schenk geleidelijk 2 dl water erbij ; goed roeren om klontvorming te voorkomen
-prepareer de stoompan (schenk water op de bodem van de stoompan of wok en zet een stander in het water in het midden van de stoompan of wok

Bereidingswijze

-zeef het zuiveringszout in het beslag en roer goed en giet het meteen in de taartvorm
-zet de vorm voorzichtig op de staander, dek de pan af en laat het beslag 20 min stomen
-haal de taartvorm uit de pan en laat hem 10 min rusten
-snij de DHOKLA in ruitvormen van 5 cm x 2,5 cm
-maak nu het specerijenbeleg: verhit de olie in een pan.
als de olie heet is , voeg eerst de stukjes groene peper, dan het mosterdzaad en dan de kerrieblaadjes toe
-bak alles 1 min; voeg de kokos bij en bak verder tot de kokos bruin gaat worden
-verdeel het mengsel over de dokla
-garneer met korianderblaadjes en koks

Serveertip

Haal de Dhokla uit de vorm en serveer de ruitjes op een schaal

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten