1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

Door: lekkerkoken1

  • Internationaal, Soep
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-07-2002

Ingrediënten 4 personen


750 g geschilde aardappels
2 uien
50 g margarine
1 l bouillon
1/2 l melk
een scheutje koffieroom
peterselie
zout
peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de margarine in een pan met dikke bodem en 'blondeer' de fijngesneden uien zachtjes, ze mogen niet bruin worden.
Snij de aardappels in plakjes en doe bij de uien.
Voeg zout, peper en de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 1/2 uur pruttelen.
ALs de aardappels gaar zijn, de melk en koffieroom toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Laat nog 10 minuten staan.
Roer de peterselie erdoor.
Eventueel zeven.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top