Thaise zoetzure komkommersalade
- Thais, Bijgerecht
- 10-20 min.
Thaise zoetzure komkommersalade die direct klaar is en waar je niet op hoef te wachten tot de zure smaak is doorgetrokken.
Ingrediënten
1 komkommer / 1/4 rode ui/ 1/3 rawit / 2 el. suiker / 1 el azijn / 1 thl. zout /1 1/4 dl. water.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 184,44 kcal |
Koolhydraten | 37,05 g |
Eiwitten | 3,20 g |
Vetten | 1,64 g |
Voorbereiding
Halveer de komkommer en snij beide helften in dunne schijfjes /Snij de rode ui in dunne reepjes en de rawit in snippertjes / Meng alles in een schaaltje door elkaar.
Bereidingswijze
Doe de suiker met de azijn, zout en het water in een steelpan.
Breng het aan de kook. Blijf goed roeren totdat de suiker opgelost is . Giet het kokende mengsel over de komkommer en laat het afkoelen.
Serveertip
Lekker bij pittige gerechten en vlees gerechten.
RAWIT=een hele kleine rode of groen pepertje verkopen ze bij de toko of groete supermarkt