Italiaanse kip met sperziebonen
- Italiaans,
- 10-20 min.
Gewoon een heerlijk kipgerecht en bovendien heerlijk eenvoudig te maken.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 theel. plantaardige olie30 gr. ui, gehakt,
30 gr. groene paprika, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
240 gr. kipfilet, in stukjes van 2 cm gesneden
100 gr uitgelekte tomaten uit blik, ins tukjes gesneden
50 gr. sperziebonen (uit de diepvriezer)
1/2 theel. oregano
wat zout
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekepan en fruit de ui, paprika en knoflook 1 a 2 minuten. Doe de stukjes kipfilet erbij en fruit deze circa 5 min. mee tot ze enigzins gekleurd zijn. Roer de tomaten, sperziebonen, oregano en zout door het kipmengsel, zet de warmtebron iets lager en laat het geracht 5-8 min. al roerend zachtjes koken, tot de kip gaar is.
Serveertip
Opdienen met een gemengde groene salade en gnochi (te koop bij AH)