Italiaanse kip met sperziebonen

  • Italiaans,
  • 10-20 min.

Gewoon een heerlijk kipgerecht en bovendien heerlijk eenvoudig te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
1 theel. plantaardige olie
30 gr. ui, gehakt,
30 gr. groene paprika, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
240 gr. kipfilet, in stukjes van 2 cm gesneden
100 gr uitgelekte tomaten uit blik, ins tukjes gesneden
50 gr. sperziebonen (uit de diepvriezer)
1/2 theel. oregano
wat zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekepan en fruit de ui, paprika en knoflook 1 a 2 minuten. Doe de stukjes kipfilet erbij en fruit deze circa 5 min. mee tot ze enigzins gekleurd zijn. Roer de tomaten, sperziebonen, oregano en zout door het kipmengsel, zet de warmtebron iets lager en laat het geracht 5-8 min. al roerend zachtjes koken, tot de kip gaar is.

Serveertip

Opdienen met een gemengde groene salade en gnochi (te koop bij AH)

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

duende avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten