Mexicaanse Hete Bliksem

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 600 gram aardappelen

  • 500 gram appels

  • 1 ui

  • peper en zout

  • 40 gram boter of margarine

  • 250 gram gehakt

  • 1/2 pakje taco-kruiden

  • 1 dl water
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    De aardappelen en de appels schillen en de ui pellen. De aardappelen in stukken snijden, van de appels het klokhuis verwijderen en de appels in schijfjes snijden. De ui in ringen snijden.
    In een pan de aardappelen, appels en ui in water met zout in ca. 20 min. gaar koken. Het kookvocht afgieten en bewaren. De aardappelen, uien en appelen door elkaar stampen en met een klontje boter en wat kookvocht smeuig roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
    In een koekepan de rest van de boter bruin laten worden. Het gehakt toevoegen met een vork losroeren en ca. 5 minuten bakken. De tacokruiden en het water toevoegen en het Mexicaanse gehakt nog tien minuten laten pruttelen.
    De hete bliksem en het Mexicaanse gehakt apart serveren of afwisselend in laagjes in een ingevette ovenschaal leggen. Het gerecht bestrooien met wat paneermeel en enkele klontjes boter en nog even in een hete oven zetten.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten