Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Mexicaanse Hete Bliksem

Mexicaanse Hete Bliksem

Door: kruiden_tuintje

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 2 personen


600 gram aardappelen
500 gram appels
1 ui
peper en zout
40 gram boter of margarine
250 gram gehakt
1/2 pakje taco-kruiden
1 dl water



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappelen en de appels schillen en de ui pellen. De aardappelen in stukken snijden, van de appels het klokhuis verwijderen en de appels in schijfjes snijden. De ui in ringen snijden.
In een pan de aardappelen, appels en ui in water met zout in ca. 20 min. gaar koken. Het kookvocht afgieten en bewaren. De aardappelen, uien en appelen door elkaar stampen en met een klontje boter en wat kookvocht smeuig roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
In een koekepan de rest van de boter bruin laten worden. Het gehakt toevoegen met een vork losroeren en ca. 5 minuten bakken. De tacokruiden en het water toevoegen en het Mexicaanse gehakt nog tien minuten laten pruttelen.
De hete bliksem en het Mexicaanse gehakt apart serveren of afwisselend in laagjes in een ingevette Ovenschaal leggen. Het gerecht bestrooien met wat paneermeel en enkele klontjes boter en nog even in een hete oven zetten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top