1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Taartjes van zalmpate en bieslook

Taartjes van zalmpate en bieslook

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 6 personen


-125 g gerookte zalm
-2 theelepels zacht gemaakte boter
-1 kleine ui (zeer fijn gehakt)
-1 1/2 theelepel mierikswortel uit een potje
-30 g zachte boter (extra)
-3 theelepel dragon (fijn gehakt)
-1 limoen (in schijfjes en dan in kleine puntjes gesneden)
-zalmkaviaar of zwarte kaviaar (garnering)
Beslag:
-60 g zelfrijzend bakmeel
-1 el bieslook (grofgekakt)
-1 eierdooier (losgeklopt)
-1,3 dl melk
-


Verder heb je nodig


Keukenmachine of een mixer


Met dit smeersel op Uw eigen gebakken mini taartjes zult U veel succes hebben (dit recept is voor 30 stuks)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-snij de zalm grof
-verwarm de boter in een pan en bak hierin de ui zacht aan
-doe zalm ;ui;mierikswortel en extra boter in de keukenmachine
-voeg zout en peper toe naar smaak en meng alles tot een glad geheel
-meng de dragon er kort door

Bereidingswijze

Beslag:
-zeef de bloem met een snuifje zout in een kom
-roer het bieslook erdoor en maak een kuiltje in het midden
-klop er geleidelijk de eierdooier door en meng de melk , tot er een glad en romig beslag ontstaat
-zet het beslag 15 min weg
-vet een koekenpan met antibaklaag in en schep theelepels beslag in de pan
-zodra er blaasjes op de taartjes verschijnen, bak je de andere kant
-laat ze afkoelen op een rooster

Serveertip

-verdeel de pate over de taartjes en garneer ze met een puntje limoen en wat kaviaar
***maak eventueel de taartjes 3 uur van tevoren en bewaar ze in de koelkast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top