1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Kabak Mucveri (Turkse courgettebeignets)

Kabak Mucveri (Turkse courgettebeignets)

  • Turks, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 6 personen


500 gram courgette
zout
45 gram lenteui, fijngehakt
1 kleine ui, geraspt
20 gram verse dille, fijngesneden4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
60 gram kasseri kaas; of
feta; grofgeraspt
4 eieren; losgeklopt,li>
150 gram bloem
versgemalen peper
olijfolie; om te bakken.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de courgette en doe in een vergiet. Bestrooi met zout en laat 30
minuten uitlekken. Knijp er het vocht uit en dep droog met
keukenpapier.

Doe de courgette in een kom en voeg de lente- en gewone ui, dille,
peterselie, kaas, eieren en bloem toe en breng op smaak met zout en
peper. Schep alles goed om.

Giet 1/2 cm olie en een ruime koekenpan en verhit op een middelhoog
vuur. Schep eetlepels vol beslag in de hete olie en zorg dat de
beignets niet te dicht op elkaar liggen. Bak 2 minuten aan een
kant,
draai ze om en laat ze in circa 3 minuten aan de andere kant
goudbruin bakken. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat op
keukenpapier uitlekken. Herhaal met de rest van het beslag.

Schik de beignets op een schaal en dien op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top