1. Home
  2. Recepten
  3. Tabouleh
  4. tabouleh

tabouleh

  •  , Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 2 personen


100 g fijne bulghur*
1 sjalotje
2 lenteuitjes
flinke bos peterselie
4 takjes munt
1 vleestomaat
1 groene paprika
1 krop Romaanse sla (bindsla)
Vinaigrette met olijfolie i.p.v. maisolie en vers citroensap i.p.v. azijn* Bulghur is gebroken, geroosterde tarwe, die te koop is in
natuurvoedingswinkels en in Turkse en Marokkaanse winkels.



Een heerlijk recept uit het Middenlandsezee gebied.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bulghur 40 min. in koud water weken, dan goed uitknijpen. Sjalotje en
Lenteuitjes heel fijn snipperen, peterselie en blaadjes van takjes munt
fijnsnijden. Vleestomaat ontvellen en vruchtvlees in blokjes snijden, groene
paprika snipperen. Van Romaanse sla ? 200 g mooie blaadjes uitzoeken en op
schaal leggen. De vinaigrette maken met olijfolie i.p.v. maisolie en vers
citroensap i.p.v. azijn. Vinaigrette door bulghur en groenten scheppen en op
sla scheppen. Afgedekt koud laten worden en serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top