1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Tabouleh
  5. tabouleh (koude couscoussalade)

tabouleh (koude couscoussalade)

  • Arabisch, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1/2 l groentebouillon
300 gr couscous
11/2 dl olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de groentebouillon aan de kook en roer de couscous erdoor. Laat de
couscous opzwellen, neem de pan van het vuur en dek af. Laat 5 min. staan en
roer de couscous voorzichtig door, terwijl je 2 eetl. olijfolie toevoegt.
Doe de couscous over in een schaal en laat afkoelen. was de komkommer en
halveer, verwijder de zaadlijsten en snijd dan in stukken. Strooi 1 eetl.
zout over de komkommer en laat uitlekken in een vergiet.
Was de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Snijd het
vruchtvlees in blokjes. Was de munt, hak de helft fijn en snijd de andere
helft in reepjes.
Maak een marinade van 3 eetl. sinaasappelsap, limoensap, 6 eetl. olijfolie,
mosterd, zout, cayennepeper en de witte wijnazijn. Meng de marinade met de
couscous, de komkommer en de tomaatblokjes. Was de rode pepers, halveer ze
en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze zeer fijn. Ontvel de knoflooktenen en
hak ze fijn.
Meng het resterende sinaasappelsap en olijfolie met de gehakte knoflook, de
fijngesneden rode pepers en de fijngehakte munt. Doe dit bij de
couscoussalade.
Schep vlak voor het opdienen de reepjes munt door de salade.
Lekker met gekookte eieren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top